ערב קיץ תל אביבי26 ביולי 2018

קובץ GPX להורדה מרחק: 22.5 ק"מ טיפוס-מצטבר: 45 מטר גלריית תמונות גלריית מפות

 

לסיבוב זה בעיר הגדולה יצאנו ביום רביעי (25/7/2018). הפעם היינו שוב שניים מיכאל סופר ואני.

 

היה זה ערב של אחד הימים והחמים ביותר של הקיץ, עד כה. הטמפרטורה בצהרים הייתה 37 מעלות והלחות כ-75%.

 

מאחר ואת האזור ואת המקומות אנו מכירים היטב, הפעם התייחסנו לדיווש כהתרעננות וספורט, חילוץ  עצמות והוצאת מעט אנרגיה.

 

 

בשעת האור האחרונה יצאנו לדרך ממגרש החניה (חינם) של מתחם האולימפי בהדר יוסף.

 

המסלול,
כמעט כולו
שבילי האופניים
שבעיר

 

קטע המסלול
לאורך פארק הירקון
פארק גני יהשוע

פארק גני יהושע חולש על שטח של 3,750 דונם, והוא משתרע ממחלף גהה במזרח ועד שפך הירקון במערב. הרעיון להקים את הפארק עלה בתקופתו של ראש העיר הראשון, מאיר דיזנגוף, בשנת 1929. כבר בימיה הראשונים של המדינה החליט דוד בן גוריון, להקצות את שטח הפארק לרשות עיריית תל אביב תמורת לירה אחת לדונם. הכוונה הייתה כי בתחום שמשני צדי הירקון לא ייבנו בתים, והאזור יישאר פתוח ויהיה מרכז השטחים הירוקים של העיר. בשנת 1950 החל הרעיון לקרום עור וגידים. טקס נטיעת העצים בפארק נערך ב-5 ביולי 1951, בקרבת החיבור של נחל איילון לירקון. בשנת 1962 מונתה ועדה להרחבת הפארק הלאומי שהחליטה להקים בו שורת מתקני שעשועים, ובהם רכבת קטנה ותאטרון לילדים, וכן מתקנים למחנאות. בעשורים הראשונים עובד שטח הפרק על ידי חקלאים שנאלצו בשנות ה-60 להתפנות מהמקום. בסוף שנות ה-60 החליט ראש עיריית תל אביב יהושע נמיר לקדם את המשך הקמת הפארק. הביצוע היה בהמשך הזמן, בימיו יהושע רבינוביץ, ראש עיריית תל אביב בשנים 1974-1969, שעל שמו נקרא הפארק "גני יהושע" בשנת 1982. בשנת 1977 הוקם בפארק אגם מלאכותי, בשנת 1978 הוקמו הספורטק וגן הוורדים. עם השנים התפתח הפארק בשטחים שבמערבו ובמזרחו, הוקמו בו הגנים הייחודים , שוקם אתר שבע טחנות והושלם פרויקט "ראש ציפור" (המרחב בין נחל איילון לירקון) שהפך ממקום פרוע לאזור מטופל ומטופח.
האזור הפעיל ביותר בפארק נמצא בעיבורו ומשתרע על שטח דשא של כ-2,000 דונם מתוכם כ-1,200 דונם של מדשאות, והיתר חורשות, שיחים, ערוגות, פרחים ומתקנים שונים לרווחת הקהל. ברחבי הפארק ניתן למצוא מגוון אתרים לפעילויות שונות כמו: אזור לפיקניקים, מסלולי ריצה והליכה ושבילי רכיבה על אופניים החולפים ברחבי הפארק. הפארק קולט מדי שנה מאות אלפי מבקרים בסופי שבוע, בחגים ובאירועים מיוחדים. במדשאות שבתאטרון הפתוח נערכים מופעי מוסיקה תחת כיפת השמים ,של אמנים מהארץ ומהעולם. גם קבוצות כדורגל מתאמנות במקום, תנועות נוער מקיימות פעילויות שונות וגופים שונים עורכים ימי כיף. פארק הירקון מציע למבקרים בו שלל אפשרויות לבילוי משפחתי, באזורים הפתוחים ולאורך הנחל. להשקיית הפארק נדרשת כמות של כ-7,000 מ"ק מים בשנה. בעתיד מתוכננת הקמת מערכת השקיה שתתבסס על קולחים מטוהרים שיגיעו מאזור רמת השרון ורמתיים.

***

*****

 

*****

****

 

קטע המסלול לאורך פארק הירקון

גשר הירקון,  גשר הפלדה היה אחד מסמלי תל אביב המתחדשת לאחר קום המדינה, בנייתו לראשונה הייתה בשנות העשרים של המאה הקודמת.

 

בינואר 1927 השלימה חברת סולל בונה, יחד עם חברי גדוד העבודה מתל אביב, בניית גשר בטון קבוע, באורך 40 מטר, שנועד לעמוד בהצפות. הדרך והגשר שימשו בשנות ה-20' גם לקשר בין יפו ותל אביב לבין קריית שאול, רמת השרון, כפר סבא, רעננה, כפר מל"ל] והרצליה. בינואר 1932 עברה התנועה ליישובים אלה אל כביש השרון (כיום כביש 402 וקטע מכביש 40), שנסלל בין פתח תקווה לרעננה.
סמוך לגשר (היום בפינת דרך נמיר ושדרות רוקח, במקום שבו נמצא המיני-גולף) עמד בימי המנדט מועדון לילה בשם גן הוואי . ב-10 באוגוסט 1947 נרצחו במועדון ארבעה יהודים.
לקרבתו של הגשר לכפרים הערביים הייתה חשיבות בימיה הראשונים של מלחמת העצמאות. לאחר החלטת האו"ם על הקמת מדינת ישראל בכ"ט בנובמבר, השתלטו כוחות ההגנה על הגשר והקימו בו מחסום, שניתק את הכפר שיח מוניס מהכפרים ג'מאסין וסומייל. צעד זה היווה זרז משמעותי לנטישת התושבים הערבים הנצורים.
ביולי 1950 נפתח כביש תל אביב נתניה, כיום חלקו הדרומי של כביש 2, והפך עד מהרה לציר העיקרי מתל אביב צפונה. במקביל, הוקמו והתפתחו שכונות עבר הירקון, ביניהן רמת אביב. הגשר הצר התיישן והפך לצוואר בקבוק, וב-1955 החלה החלפתו בגשר חדש. במקום נבנה גשר מסבכים תלוי קשת, שבו הקורות המרכזיות קשורות לקשתות תומכות גדולות (אחת מימין ואחת משמאל). מבנה זה מנצל היטב את התנגדות הקשת ללחצים אנכיים, קל משקל וקל יחסית לבנייה. בנוסף, הגשר רחב והמפתח שהושג היה גדול יחסית (כ-50 מטר) לתקופה בארץ. המהנדסת שושנה שחם ממחלקת העבודות הציבוריות תכננה את הגשר ופקחה על הקמתו. הגשר נבנה מפלדה, וצורתו האופיינית עם קשתות תמיכה גבוהות הפכה לסימן ההכר הבולט שלו. ב-1974 נבנה בצמוד לגשר המסבכים גשר מקביל מבטון דרוך וללא קשתות, המוליך את התנועה דרומה. הגשר המקורי הפך לחד סטרי ומוליך את התנועה לכיוון צפון.מכלול הגשר כולל גם מנהרה קטנה שנבנתה ב-1973] היא עוברת מתחת לגשר ומקשרת את רחוב בני דן לרחוב קוסובסקי בשכונת בבלי.
מבנהו המודרני (אם כי פשוט יחסית לימינו), גודלו ובעיקר מיקומו בכניסה הראשית לתל אביב מכיוון צפון, הפכו אותו למקום מפגש של צעירים ואמנים (בעיקר כנקודת איסוף ליציאה להופעות ולבילויים). על שמו נקראה שלישית גשר בירקון
מקור והפניות

 

גשר האירי

*****

*****
****
אחד ממקבץ האנדרטאות בגן הבנים לזכר בני תל אביב שנפלו במלחמות ישראל

קטע המסלול
משפך הירקון,
אל נמל תל אביב
ודרומה לכיוון המרינה

***

שפך הירקון

****

****

****

קטע המסלול לאורך טיילת החוף

קטע המסלול לאורך הטיילת

******

*****

****

רחבת תיאטרון גשר בקצה שדרות ירושלים

אתנחתא
ביקור בסטודיו
של הצלם האומן
יצחק שוקל

*****

יצחק שוקל הוא אחד הצלמים המובילים בישראל. 
יצחק הוא חבר ותיק של מיכאל סופר.
הביקור אצלו היה מרתק.
היכרתי את אחד הצלמים המעורכים בארץ.
אין ספק, נוצר לי רצון וחשק ללמוד ממנו
עוד והרבה על הצילום.
בנוסף הייתה לנו שיחה מעניינת
על הביוגרפיה של שנינו
ועל הקווים משותפים בה.
מוצע להיכנס ולראות את שפע עבודותיו. 

קטע מיפו,
דרך פאתי פלרונטין,
רחוב הרצל
לתחילת שדרות רוטשילד

קטע מיפו, דרך פאתי פלרונטין, רחוב הרצל לתחילת שדרות רוטשילד

קטע שדרות רוטשילד,
כיכר התרבות,
שדרות ח"ן,
כיכר רבין,
רחוב אבן גבירול

קטע שדרות רוטשילד, כיכר התרבות, שדרות ח"ן, כיכר רבין, רחוב אבן גבירול

בחזית היכל התרבות

קטע אחרון, הקצה הצפוני של רחוב אבן גבירול, פארק הירקון

קטע אחרון, הקצה הצפוני של רחוב אבן גבירול, פארק הירקון

 

מראה הלונה פארק במרכז הקונגרסים

*****

 

סיבוב קיץ זה
נמשך כשלוש ורבע שעות
מתוכן שעתיים רכיבה
ושעה ורבע עצירות ו
בעיקר ביקור בסטודיו ביפו.

*******

למרות הלחות נהנינו
תל אביב, היא עיר עולם
נעים ומענג לדווש 
במיוחד בערב קיץ.

 

השאר תגובה